Thursday, 28 April 2011

DoTa new map released NEW HERO! (6.72)

Rubick DotA


Rubick, The Grand Magus story :


Rubick, the son of Aghanim, is a force to be reckoned with. Crowds marvel in wonder at his effortless ability to hurl objects through the air, using nothing but his mind. Many wizards havechallenged him yet none have surpassed his powerful and debilitating magics. The Grand Magus, with his endless talent, will stop at nothing to bewilder and outsmart his enemies, even if it means turning their own magic against them. Renowned for his unique ability to steal magics with a mere thought, he is undeniably a favorable asset to the Sentinel in their fight against the Scourge.    


Wahai kawan..

Kawan..
pernah kah aku tinggalkan kau tika kau kesedihan?
pernah kah aku pergi tika kau kesusahan?
pernah kah aku lupa akan kau tika aku gembira?
pernah kah aku merungut akan perangai kau?
pernah kah aku mengadu tika aku sakit?

Kawan.
mengapa kau lupa akan aku tika kau gembira?
mengapa kau tinggalkan aku tika aku kesedihan?
mengapa kau lupakan aku tika aku sakit.?
mengapa kau tidak menghargai setiap pertolongan aku?


Kawan..
biar sakit..
biar demam.
biar lumpuh.
biar mati sekali pun..
tidak akan sekali aku lupa akan kamu..


Kawan..
Hidupku ini tiada berkekalan..
cuma satu ku pinta..
hargai lah kawan mu ini..
kerna aku tidak akan lupa akan kamu..


(ciptaan: Adam Zulhilmi)

Wednesday, 27 April 2011

Mak!!! adaM nak makan ni boley x????

assalamualaikum.. woot2~

Harini Adam nak cerita pasal makanan!!!.. tapi kali ni Adam xkira... bia lembik..masin or masam..adam tetap nak makan benda alah nie...hahaha.. :) korang nak tau ape makanan yang adam teringin sangat nak rasa tu?? perghhh.... best .. ooo ... makan ngn wasebe dah meletop sedap nye ni kalau try ngn sambal belacan adam xtau laaa.....selamat berhibur dan selamat menelan air liur~ weee~

video


bhahahahaha.....ade sape nak joinn adam makan???? bape ekor korang nak??? bhahaha...

Tuesday, 26 April 2011

adaM perlukan pertolongan!!!

mintak jasa baik korang bg link mne2 yang ajar cara nak gunakan photoshop jap boley? terima kasih..

MO NAK BAGI HADIAH. HANYA BUAT ENTRY "AKU INGIN BERUBAH"

Aku ingin berubah


Saya Adam, baru berusia 12 tahun , masih belajar . Dulu.. masa Adam Kecil lagi, abah ngn mak selalu berpesan "along blajar rajin-rajin jadikan contoh yg baik untuk adik-adik, nanti abah ngan mak dah xde along jaga la diorg". tapi Adam xhirau kan semua tu, Adam kat sekolah selalu main, xbawak buku pergi sekolah, xbuat kerja sekolah, tapi setiap kali peperiksaan kepututusan x laa terok sangat. Tapi semua tu xkekal lama, keputusan peperiksaan Adam makin menurun dan terus menurun. Penolong kanan kat sekolah tu pun dah bebal ngn Adam sebab slalu sgt cikgu bawak adam pergi jumpa dia. Penolong kanan tu turun kat Adam dari kelas pertama ke kelas kedua. Masa tu agak kecewa laa... tapi balik kerumah abah panggil masuk. Dia mintak beg sekolah adaM. "Along nak sekolah ke xnak? kalau xnak abah nak bakar beg ni" soal abah. " Along nak je adam belajar abah". haritu je adam kne pukul terok..last sekali abah cakap "abah kerja mati matian nak bagi anak-anak abah belajar, kesian kan abah along. Cuba along duduk.. pikir tentang masa depan along, sampai bila along nak macam ni." menangis teresak2 Adam masa tu. Start je haritu. Adam mula tanamkan semngat untuk berubah. Berubah menjadi anak yang baik dan mendengar kata mak abah... Setiap kali nak pergi sekolah kata- kata abah sentiasa kedengaran di cuping telinga. Adam sayang abah. Adam sayang mak. Maafkan adaM..

Tuesday, 19 April 2011

BiLa adaM berDOTA dengan Gadis Jakarta :)

assalamualaikum semua !! woot2~

wahhhh...lame bebenor adam xpost pape entry en.. :) bukan adam xnak tulis...tp adam tulis dah banyak kali tapi banyak kali jugak la adam delete post tu fed up.... hahaha... sorry2.... ni adam nak cerita siket pengalaman adam ....selalu korang dok dengar adam main dota je kan... :) Dulu adam main dota sorang je.... sekarang adam main dota dah berteman.... dengan pompuan plak uh.... jgn terkejot....pompuan tu orang Jakarta... hahaha... :)
Gila nice... mula2 xpercaya dia ni perempuan...dia main dota pro plak uh.... 1st game adam kne tapaw dengan dia... -.-' (nampak sangat adam noob ) bhahaha.... lepas tu xdapat la der dia nak buat benda sama... :)

Sejak 2 menjak 3menjak ni...cam kerap plak adam main dota ngn dia....kalau adam xajak dia...dia ajak adam... bhhaha....smalam boley plak men dota berdua sampai 4 pagi.. -.-' (sanggup plak dia tgu adam)..
pape pun nice la main dota dengan dia....sebelom ni pun ade jugak adam main dota ngn pompuan... nama Liyana..haha... pun pro jugak tu... :)

Ni ade laa gamba dia adam tunjuk...jap g jgn kata adam ni kelentong la apelaa.... xcaya pi tgok profile adam kat relationship status tu..bhaha.. -.-'  nama dia Fatin Chibi... :) nah gamba dia adam letak 1.. :)





Wednesday, 13 April 2011

Bila adaM dah terlalu busan ini lah keje adam... -.-'

assalamualaikum..woot2 ~

hye!!! baru je post entry td.... dah mula rasa busan....bukan pe harini adam nak kurang kan men dota adam tu.... bila xmain... ya Allah...busan dia tu jahat sgt.. -.-' so adam pun buat la something..tp memang slalu adam buat keje ni... nak tau????? ni haa adam suke gile tgok gamba pelik2...jgn salah paham gamba pelik ok bukan gamba kuning.. -.-' tgok laa mne yg adam kutip2 ni.. haha


mak ai....cian nye kucing ni... camne dia nk makan? -.-'



lol pisang ni ngamok ke???



xley blah....harap xdapat isteri pungung besar ni -.-'

perghh...sedap tu... -.-'

aik....pelik



fuyoo...cantk tu.... kalau adam la...mmg pegi study bawah pokok tu hari2.. :p

dia minum...masok perot naek ke atas ke? @.@


actually ade banyak...tp adam malas la nak amek semua..hahaha.... pi la cari sendiri.. :)

Niat baik di salah erti....

Assalamualaikum semua....woot2~



hurmm....lamekan adam x post entry... sorry sibuk siket n adam terlebih masa dengan dota...  maaf...
baru2 ni.. lagi pun adam dah nak abis dah practical.. :) 22hb ni abis la...esok plak lecturer datang nk audit la konon... hehe.. bia adam sumbat mata dia ngn project adam yg mengunung kat company tu.. haha..

sonok tu sonok gak... adam actually dah xde mood.... pasal semalam... adam ni niat punya la baik bagi nasihat untuk kebaikan "Keluarga" .... tp ada jugak orang xsuka.... sampai sound2 lagi... dah sound ilang plak.. -.-' np laa x mintak je alamat adam kan senang... orang cakap elok2 kot.... xde pun maki2 dalam nasihat tu... hurmmm... pasni adam nak low profile je laa.... adam banyak kat lepak kat blog je lepas ni.. ok laa adam pun dah xtau nk tulis ape lagi.... assalamualaikum...

Malam pertama ku... :)

Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya
berkampung disini. Gelak
ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin
isteriku ke dalam bilik
pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang
menegurku.

Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur? sapa Pak
Ucu.

Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat
kepala tu. sahut Pak Tam
disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain.
Meriah sungguh keadaan
diluar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00
malam. Hadiah yang masih
belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup.
Merebah diri ke katil
pengantin, aku menoleh ke arah isteriku.

Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat luar
tu. Isteriku hanya
mengangguk tanda setuju. Entah pukul berapa
sekarang, aku pun tidak tahu.
Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi. Tanda
sanak saudaraku telah
pulang dan keluargaku telah tidur. Jari jemariku
lembut membelai rambutnya.
Ku selak rambut ikal yang menutupi telinganya lalu
membisikkan

Assalammualaikum! ke telinganya untuk menguji
isteriku.

Wa alaikummussalam. Rupanya isteriku masih belum
tidur. Ku kucup pipi
halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. Semerbak
harumnya menusuk deria
bauku. Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami
malam ini. Jari-jemari
ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku tidak dapat
dikawal lagi, namun...

Kringggggg.....

Tik.. tik.. tik.. tik...

Kring.. kring.. kring..

Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi
ruang bilikku. Terkejut
dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka
lampu. Serentak itu, terang
benderang seluruh rumahku. Bunyi-bunyi ini telah
berjaya membangunkan semua
orang di rumahku. Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi
itu. Mataku terarah ke
sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. Aku buka
dengan pantas dan di
dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping
kad berbunyi... Selamat
Pengantin Baru, Jangan gopoh-gopoh. Baru Pukul 2
pagi. Jangan maree.. kami
potong stim. .

Dalam hatiku.. cilako punya kengkawan. Potong stim
betullah.

hahaha...

Friday, 8 April 2011

Antara nasihat-nasihat Family KBU untuk adaM

Assalamualaikum semua!! woot2~

wahhhhhh....korang ingat lagi x entry adam yg tajok "Bila Cinta Adam Zulhilmi Berakhir".... dalam banyak2 entry adam kisah cinta adma ni dah kalah kan cerita "Aku, Mak Datin & McD"... Ramai kot yg  view entry tu... bia la adam post entry baru pun..orang pegi tgok cerita tu jugakk -.-'. dari nak delete dah xsampai ati nak delete...hahaha....tp bila pikir balik... banyak pulak nasihat yang Keluarga KBU bagi kat adam... Haa...sebab tu laa adam buat entry ni...nak kongsi kan nasihat2 Family KBU kita ni... :)


Naqiah~ 
"A heartbreak is a blessing from God. It's just his way of letting you realized he saved you from the wrong one."

"Sometimes God doesn't give you what you think you want, not because you don't deserve it, but because you deserve better."

kadang2... mesti ad sebab knp Allah bg kita org y salah... atleast.. Allah lindungi kita dari y salah.. n setiap ap y berlaku.. mesti ad hikmah.. hidup mesti berani mencuba n x leh putus asa.. :)

Anies anessa~
apa yg diadikan Allah ada sbbnya yg sendiri...Mungkin Allah dah sediakan yg baik utk kita nanti..jgn risau dlm mncari cinta...saya phm perasaan adam sbb saya pon pnah alaminya dan sakitnya saya xdpt lupa hingga hari nie.

fRaMe+LenSeS~
Assalamualaikum.. adik Adam Nadh sorang ni.. 

semua ada hikmah, apa yang jadi tu ada sebab dan musababnya. mungkin kita pandang dia dari sudut negative, tapi menyalahkan diri dan persekitaran tu bukan satu menda yang perlu kamu lakukan. 

ingat Adam, ALLAH tak bagi satu perkara berlaku tanpa ada sebarang hikmah disebaliknya. mungkin ada sebab juga Adam perkara ni terjadi. macam Nadh sndiri, Nadh pandang kejadian masa lalu yang jadi tu sebab ALLAH nak tarik nadh dari tersasar makin jauh dengan dunia yang fana. dan bersyukur sekarng Nadh rasa makin tenang dan gembira dengan kehidupan, smpai tiba masa plak nadh terfikir sendiri, ehhh aku ni happy sokmo, takkan ALLAH tamau uji aku kot? bunyi bongok kan, mtk diuji, tapi tu la Adam, Nabi Muhammad pernah pesan tau, anara ujian besar buat Lelaki akhir zaman adalah perempuan. so dari sana dapat kita lihat aa, sebab mereka juga adalah sebab kejatuhan kita, lantas dari tu, Nadh bangun nak bina balik Nadh yang da jatuh dulu. 

Adam, terima kasih kerana sudi kongsi cerita ng nadh. nadh gembira, ada orang sudi kongsi ng nadh. insyALLAH adam, nadh cuba jadi abg y baik, telinga yang ada sebagai tempat berkongsi dan bahu sebagai tempat bersandar sekiranya diperlukan. Nadh mendoakan yang terbaik buat kamu.

berdoa untuk ketenangan hati. dan pohon ALLAH tunjuk hikmah kejadian buat kamu. kamu boleh mula mencari bila hati sudah bersedia nanti. buat masa ini, biarlah hati tu pulih dulu. sama seperti Nadh, mungkin baru nak bersedia nak masuk dalam soal hati dan perasaan tu, setelah bertahun. Nadh nak kamu macam tu, bila dah bersedia. n pesan nadh, jgn kerana seorang nak dihukum semua yang ada.

n lagi satu, ni pesanan terbesar Nadh buat kamu n mungkin juga buat sapa2 lagi yang membaca. nadk dapat yang terbaik, kita pun kena jadi yang terbaik. sebab ALAH da janji yang 

“Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)

ni janji ALLAH, tadak lain iaitu dengan menjadi yang terbaik saja kita akan dapat yang terbaik. all the besh to you Adam.

insyALLAH selagi hayat dikandung badan, akan ada bersama. jaga diri, jaga hati, jaga iman.
Assalamualaikum.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr ~
 1 jer nasihat GK, jangan cepat percayakan seseorang dan kalo kita sayang kan seseorang ni, jangan serahkan hati kita sepenuhnya kepada dia. Kalo sygkan seseorang itu biarlah berpada-pada.

~eZmALiZa~
mak oih panjangnye cerita dye..ape pon bersabar la dik oiii... bukan semua yg terbaik kite boleh dapat dgn mudah..mungkin yg lebih sukar caranya, kita pasti akan lebih menghargainya...ape pon, kuncinya tetap bersabar... senyum sikit, haaaa..kan hensem tuuu.... :P

~...AmALinA....~ 
sedihnye...hurm be strong okeh..=)

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah 
supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL. 
Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta,
fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. 
Hari esokpun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita.
Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA,dan meninggalkan laranganNYA.. 
PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA 
yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA
 
Ni laa antara nasihat2 diorang untuk adam.... kalau korang rasa nasihat ni boley diguna pkai untuk korang bagus lah.. :) Thanks ye sebab sudi luangkan masa baca entry adam yang panjang berjelaa pastu siap comment berjela2 jugak... haha... ok setakat sini je kot.. :) nanti sambung lagi..
assalamualaikum... :)

Tuesday, 5 April 2011

SUMPAH KITA ANAK MELAYU!!!

Hakikatnya kita telah diberikan kemerdekaan.

Kita genggam kemerdekaan tercinta itu.

Kita pastikan ianya tidak dilepaskan.

Kita pastikan ianya tidak dicalari oleh mereka

yang cemburu akan kemerdekaan ini.



Sumpah kita anak Melayu.

Biar putih tulang jangan putih mata.

Sumpah Pendekar Melayu" Tidak akan Melayu hilang di dunia".

Melayu pasti bangkit, pasti bersatu menjunjung

kedaulatan bangsa , budaya dan agama kita.



Sumpah kita anak melayu.

Jangan kita terus berpecah dan jangan sekali kita leka.

Andai Melayu berderai maka rosaklah resam kita , hancurlah janji kita,

musnahlah pedoman kita dan tercemarlah

degupan perjuangan nenek moyang kita.

Melayu harus bersatu.

Melayu harus berpegang kepada janji

kerana itulah sebenarnya

sumpah kita anak Melayu.



Baba Haizal Baba Zain

Monday, 4 April 2011

Bila Anak Harimau Main Bola Depan Rumah adaM !!!!

Assalamualaikum semua... woot2~

Perghhh xsabar pulak rasanya nak abiskan practical ni cepat2... busan dah kerja... nak study lagi...hehe lol korang pun tau kan yang phone adam rosak....?? Tadi pas balik keje adaM ngn abah pegi la Megamall.... nak repaire phone... Cina tu cakap 1jam siap... xpelaa...adam pun pi la makan ngn abah lu kat bawah tu...

1Jam dah!!!! adam pun pegi la kdai tu balik dengan muka yg senyum xmaw2...bhahaha... nampak je muka adam... ayat ni kelau "sorry phone adik xdapat diselamatkan lagi" -.-'  rasa cam awek mati pun ade... sob..sob..

adam pun ajak la abah balik....sampai kat rumahh lain pulak cerita nya..... Banyak pulak anak harimau men bola kat tgah jalan.... -.-' caya x????  tgok ni....



lol anak2 harimau malaysia... siap ade upin ipin lagi tu...


xkira la kecik besar pompuan laki adik abang diorg ni sentiasa bersama

hahaha..... xsilap adam...mak bapak diorg cakap...diorg semangat mintak beli baju malaysia ni... Dulu anak2 harimau malaysia ni semua pkai baju pasukan bola sepak luar negara.... Sejak pasukan bolasepak tanah air ni dah meningkat prestasi nya...semua beralih arah dan kembali ke pangkal jalan..hahahaha...

lol sedangkan budak2 kecik tau support pasukan negara sendiri inikan kita yang dah besar panjang...dok sibok support negara lua... -.-' ok sekian sahaja celoteh adam untuk harinie...

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!! 

MALAYSIA! BOLEY!!!