Friday, 27 May 2011

adaM nk lepas tension....

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ...sob..sob....  :(

Monday, 23 May 2011

SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

Santai Bersama BEN ASHAARI

nak join? KLIK GAMBA HENSEM TU!

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

image
click gamba ni untuk join!





Jam menunjuk kan pukul 10 malam, Muslimah Optimis pulang lewat lagi hari ini kerana terlalu asyik dengan kerja nya.. Walaupun sering di tegur oleh Sunah, Muslimah optimis tetap berdegil.. Kebiasaannya Muslimah Optimis akan menaiki LRT untuk pulang ke kerja tetapi jika di awal pagi , Muslimah Optimis akan menumpang Ady Budika dengan menaiki kereta. Muslimah Optimis dan Ady Budika berkerja di tempat kerja yg sama iaitu di syarikat Frameandlenses Sdn Bhd.

Ketika di Stesen LRT.. keadaan sunyi sepi.. jarang sekali keadaan begini berlaku.. Pukul 10 di Kuala Lumpur sunyi sepi? seakan- akan mustahil.. tetapi bagi Muslimah Optimis ini sudah menjadi kebiasaan nya.. Dia terus menuju ke kaunter tiket dan alangkah terkejut melihat Amalina si pemilik kedai Donut Pelangi berada di kaunter tiket sebagai kaunter servis.. Muslimah membeli tiket dan duduk di di kerusi berhampiran platform.. LRT begitu lambat sekali.. Pelbagai persoalan bermain di fikiran Muslimah Opitimis.. tetapi beliau sabar menanti..

Sedang beliau leka menanti.. 


TIBA- TIBA! 

Mulut Muslimah Optimis dicekup seseorang.. Muslimah Optimis meronta-ronta minta di lepaskan.. Muslimah Opitimis mengigit jari penjahat itu dan penjahat itu lepaskan Muslimah Optimis kerana sakit akan jari nya digigit.. Alangkah terkejut nya Muslimah Optimis apabila orang yang menyekup mulut nya itu adalah Kira Sakura , musuh Muslimah Optimis di tempat kerja nya... Kira Sakura memang benci akan Muslimah Optimis kerana cemburu Muslimah Optimis yang sering mendapat pujian dari bos mereka Encik Daus Spartanz. Kira Sakura berdendam dan berjanji tidak akan biarkan Muslimah Optimis hidup senang . Muslimah Optimis cuba menenang kan Kira Sakura namun tidak diendahkannya.. 

Lebih mengejutkan lagi Kira Sakura mengeluarkan sebilah pisau dan mengacu-acukan ke arah Muslimah Optimis. Muslimah Optimis menangis ketakutan. Kira sakura bertindak ganas dengan berlari kearah Muslimah Optimis untuk menikam Muslimah Optimis.Muslimah Optimis menjerit meminta bantuan.

DUSHHH!!!!

Tergolek Kira Sakura di tendang seseorang lalu pengsan. Muslimah Optimis terkejut kerana orang yang menolong nya itu ialah Pendekar Lebuh Raya. Kira Sakura di tahan polis atas tuduhan cubaan menbunuh dan mengunakan senjata tajam. Inspektor Afrospexs memberitahu bahawa Kira Sakura mengalami ganguan emosi dan akan dihantar ke Hospital untuk pemeriksaan lanjut. 

Muslimah Optimis kini menyesal akan kedegilan nya pulang lewat dari tempat kerja. Kini beliau tidak lagi lewat malah beliau akan pulang bersama Ady Budika

Saturday, 21 May 2011

Aku , Kau & Kumbang - Episode 2



Rasa bersalah dan gelisah melanda diri Anne ketika itu. Kakinya begitu berat untuk melangkah ke wad pesakit. Sekarang Anne berada di hadapan bilik pesakit itu.

Friday, 20 May 2011

Tudung Oh tudung! Orang dah lupakan kau kah?



Assalamualaikum.. woot2

Adam kembali dengan cerita terbaru...haha
semalam Adam update status kat Facebook ni haa.... status dia lebey kurang macam tajuk entry ni...bhahaha -.-'
Ade la 2 orang dok comment2 dalam tu.. -.-' saksikan comment2 tersebut...

Maaf secara terbuka..

Assalamualaikum...

Dah lama dah xserabut kepala...hari ni adam agak serabut la bila ada message dari someone yang adam pernah sayang sangat2 dulu... Dia cakap adam jatuh kan maruah dia... hurmm.. pernah ke dia pikir maruah adam? pernah ke dia pikir perasaan adam? hati adam? pernah? . Dia cakap dia xpernah nak jatuh kan or rosak kan nama adam.... 10 bulan adam kenal dia....Adam sayang dia... pernah adaM rosakkan nama dia? pernah adam jatuh kan nama baik dia? adam cerita berdasar kan cerita sebenar... Kalau itu buat kan awak rasa macam tu...
Adam dengan 10 jari memohon maaf andai adam ade terkasar bahasa, tersepak terajang... Adam hidup pun bukan nye lama... Adam maafkan semua kesalahan awak sebelum ni.... 1 je adam mintak.... tolong jangan ganggu adam lagi... sekian terima kasih!

Bila adaM cakap adaM suka cerita ni adam suka la!!



Assalamualaikum! woot2...

haha.. entry kali ni adam nak cerita pasal cerita anime dan kartun yang paling adam minat... Ingat adam dah 21 tahun xminat tengok cerita kartun ke? adaM ni memang suka melukis dulu...sebab tu adam minat kartun... yang pelik nya..Adam kalau nak tengok kartun pun adaM memilih.. nak tau criteria2 kartun yg adma suka?

Thursday, 19 May 2011

Cerita Aku,Kau & Kumbang.. - Episode 1

                                   





Seperti biasa Anne bangun awal dan bersiap untuk ke tempat kerja.. Hari ini Anne agak ceria berbanding hari-hari yang lain...entah kenapa... Kebiasaannya Anne akan ke tempat kerjanya menaiki Kumbang kesayangannya. (Beetles VW)... 





BAMMMMM!!! 


Pulau Pinang Suatu Masa Dahulu..




Assalamualaikum... woot2... dah hampir sebulan adam xtulis entry baru... harini Adam kelua dengan entry berkaitan Pulau Pinang pada dahulu kala..hehe.... Bak kata Ady budika Biar gamba mencerita kan segalanya..


ini adalah gamba Pulau Pinang berapa puluh tahun lepas -.-' dan sedikit fakta mengenai nya.. :) 


Kota Cornwallis


Fort Cornwallis yang dinamakan sempena Gabenor Charles Cornwallis yang berkuasa di Bengal di penghujung dekad 1700 merupakan sebuah tapak bersejarah yang sangat menarik di Georgetown. Kubu ini terletak berhampiran dengan Esplanade di sebelah Menara Jam Peringatan Victoria.

Wednesday, 4 May 2011

Jangan tinggalkan adaM lagi ye...

Assalamualaikum...

Maaf adaM xsihat 2  3 4 5 6 hari ni..... adam demam teruk... sebab tu xde entry xkelua dari blog adaM... dah la demam.... boley plak haritu rumah adaM banjir... habis semua buku2 adam basah....  log book adam nak kne hantar hari isnin ni pun basah..  nak buat camne...nasib badan... dalam masa yg sama...semua ni xbuat adam sedih sangat.... tapi.... bila si Dia tinggalkan adaM... adam sedih sangat..... nak makan xkenyang...mandi xbasah... demam xkebah2.... cian adaM... setelah Dia adam jaga dengan penuh kasih sayang......adam syg Dia... Dia la pengubat kebusanan adaM... Dia sakit.... jangan la tinggalkan adaM.... tapi adaM xmengalah....adam cuba ubat kan sakit si Dia...