Thursday, 19 May 2011

Cerita Aku,Kau & Kumbang.. - Episode 1

                                   





Seperti biasa Anne bangun awal dan bersiap untuk ke tempat kerja.. Hari ini Anne agak ceria berbanding hari-hari yang lain...entah kenapa... Kebiasaannya Anne akan ke tempat kerjanya menaiki Kumbang kesayangannya. (Beetles VW)... 





BAMMMMM!!! 




Anne : Aduhhh....celake betol kereta depan ni...suke hati mak bapak dia je nak break mengejut cam ni...kang rabak Kumbang kesayangan aku (Beetles VW)

Anne keluar dari Kumbang kesayangannya dan menuju ke arah kereta di hadapan nya..

Anne : Oi! Apehal awak break macam tu haa!? Ingat break kereta awak mahal, awak boley break ikut suka hati awak, ye?

TIBA-TIBA...

Anne : Ya Allah!  Awak, bukak pintu ni, awak... ! Awak, bangun..! (sambil mengetuk-ngetuk tingkap) Awak, nape hidung awak berdarah ni...? Tolong, tolong!!! 

Anne pun tanpa bercakap banyak, mengambil sebatang kayu yang berada tidak jauh dari tempatnya berdiri, lalu memecahkan cermin pintu bahagian belakang pemandu sebelum membuka pintu hadapan..

Anne : Awak! Awak! Errmmm... Dia bernafas lagi ni.... (Anne mencapai handphone nya untuk menelefon ambulans)

Tidak sampai 10 minit kemudian, ambulans sampai..

Pembantu Perubatan : Cik boley ceritakan ape yang dah jadi?

Anne : Entah la, cik. Kereta depan saya ni tiba-tiba je break, saya mane sempat nak break...jadi terlanggar la dia.. saya pergi tengok dia dah camni..

Pembantu Perubatan : Cik nak naik ambulans sekali?

Anne : Ye, ye saya follow.

Anne menelefon rakan sekerja dan memberitahu yang beliau terpaksa mengambil cuti hari ini..

4 jam Anne menunggu di hospital.. Tiada sebarang berita dari Unit Kecemasan..

Anne : Aduhh... Menyesal la pulak aku ikot ambulans ni... Ape pun aku tak boley buat... Busan gile.. -.-' (Anne mula mengeluh)

Kreekk! Pintu Unit Kecemasan terbuka... Doktor melangkah keluar dari Unit Kecemasan..

Anne : Ehhh, jap-jap doktor.! Macam mana dengan orang tu? Teruk ke ? Hidung dia berdarah sebab accident ye doktor? Aduhh...mampus aku.. -.-'

Doktor : Hahaha... Awak ni... Sabar, sabar... Kawan awak tu takde masalah pape.. Cuma pendarahan hidung sahaja.. Tapi dia perlu ditahan di wad selama 2 hari.. Awak tak perlu risau..hurmm, awak ni...?

Anne : Perrghh... Alhamdulillah..  Err, saya Anne.. Saya ni sebenarnye accident dengan dia tadi..

Doktor : Ouhh.. Saya ingatkan awak ni kawan dia... Sanggup awak tunggu lama-lama kat hospital ni.. 

Anne : Err... Saya takot la doktor... Sebelum ni saya mane pernah accident... Err, doktor... Boley saya melawat dia? Dia dah sedar dah kan doktor?

Doktor : Boley... Dia dah sedar dah... Awak naik lif tingkat 2... Bilik sebelah kanan tu..  Saya pergi dulu.. 

Anne : Ok, ok, doktor.. Terima Kasih..

Anne pun dengan rasa penuh gelisah menuju ke bilik pesakit...

Anne : Assalamualaikum...

Pesakit : Wa’alaikumussalam..


Bersambung....


Penulis : Adam Zulhilmi
Editor : Sunah Suka Sakura


Ikuti Kisah Aku Kau & Kumbang di sini :


Episode 2

8 comments:

Hazel said...

aku xsuka cerita tergantung!!!!

AdyBudika said...

tak sabar tunggu episod seterusnya!!

Erin Azizan said...

yesss macam ni la...

Cik EpaL HiJau (^^,) said...

Grrr...! adam sila smbung citer nie sepantas kuda laut oke ! ^_^

LeoLazara said...

ADAM AK NI AZRUL.. PUNDEKKKK KO.. JGN LA KSI CITE TERGANTUNG.. DEM YOUUUUUU !

Azrul said...

Siot.. ksi cerita trgantung.. dem youuu !..
serious benci kau.. hak3

Kays said...

lebih baik sambung cepat. atau nnt aku yang sambungkan.

Elena Eqmar said...

alahaiiiii...asal ade smbung2 ni.... org dh excited...grrrrr